Lehdistötiedotteiden asettelun mukauttaminen HTML:n avulla

Mukauta lehdistötiedotemallin asettelua HTML:n avulla

Päivitetty yli viikko sitten

Paranna lehdistötiedotteita ripauksella mukauttamista käyttämällä perustason HTML:ää Mediasuhteet-osiossa. Tässä on simppeli opas, jonka avulla pääset alkuun, vaikka olisitkin vasta-alkaja HTML:n suhteen.

Päätä, milloin käytät HTML:ää

• Käytä perusominaisuuksia yksinkertaisiin sähköposteihin: Jos sähköpostisi on yksinkertainen, kuten myyntipuhe tai viesti, käytä sähköpostien muokkaustyökalun perusominaisuuksia.

• Käytä HTML:ää mallipohjaisissa sähköposteissa: Jos haluat esitteen kaltaisia sähköposteja, joissa on johdonmukainen ulkoasu, HTML on paras vaihtoehto.

Sähköpostiohjelmat (kuten Outlook ja Gmail) vaativat hyvin yksinkertaisen HTML-koodin. Jos teet monimutkaisia muotoiluja viestin runkoon, on todennäköistä, että viestisi jäävät roskapostisuodatukseen, ne eivät näy oikein vastaanottajalle ja niiden avaamisprosentti jää matalaksi.

Pidä viestintä yksinkertaisena ja tehokkaana

Mikäli kopioit & liität tiedotteen Wordista tai käytät omaa HTML -koodia, noudata seuraavia ohjeita, jotta saat viestisi näkymään parhaiten:

• Kuvat sähköposteissa: Kuvia ei näytetä ennen kuin vastaanottaja sallii niiden lataamisen. Varmista, että kaikki tärkeät tiedot ovat tekstimuodossa siltä varalta, ettei vastaanottaja salli kuvien lataamista.

• Tekstin ja kuvan suhde: Tekstiä saa olla enintään 80 % ja kuvia enintään 20 %. Sähköpostit jotka koostuvat pelkästään kuvista, jäävät usein roskapostisuodatukseen.

• CSS-ohjeet: Käytä sisäistä CSS:ää, älä ulkoisia tyylitiedostoja.

• Kun olet epävarma: Jos et tunne mitään edellä mainituista asioista, pysy sähköpostien muokkaustyökalun perusominaisuuksissa.

Haluatko lisätä julkaisuusi liitteen? Tutustu tiedostotyyppeihin ja kokovaatimuksiin tämän artikkelin avulla.

Testaa sähköpostilähetyksiäsi

Sähköpostiohjelmat voivat olla vaativia. Kannattaa tehdä testilähetys, ennen kuin lähetät varsinaisen tiedotteen.

• Erilaisia sähköpostiohjelmia: Sähköpostien ulkoasut voivat vaihdella. On hyvä idea testata sähköpostia eri sähköpostiohjelmilla (kuten Outlook, Gmail) ja laitteilla.

• Kuinka testata: Lähetä testisähköposteja muutamaan eri sähköpostiosoitteeseen (ystäville tai kollegoille) käyttäen eri sähköpostiohjelmia ja -laitteita.

Valmiina lähetettäväksi

Kun sähköposti on kirjoitettu ja testattu, olet valmis lähettämään sen Mediasuhteet-työkaluun.

• Viimeinen tarkistus: Ennen lähettämistä tarkista sähköpostisi vielä kerran. Tarkista mahdolliset muotoiluongelmat tai kirjoitusvirheet.

• Lisää vastaanottajat ja aihe: Täytä vastaanottajaluettelo ja lisää houkutteleva otsikko.

• Lähetä sähköpostisi: Kun kaikki näyttää hyvältä, lähetä lehdistötiedote!

Tarvitsetko apua?

Jos tarvitset apua julkaisusi muotoilussa ja sinulla on jo kopio suunnittelustasi, jaa se tiimillemme Live Chat -palvelun kautta sekä tekemäsi edistymisen yksityiskohdat ja he voivat auttaa edelleen.