Tässä taulukossa luetellaan jokaisen sosiaalisen median kanavan tuetut julkaisutyypit Meltwater Engagessa, kun luot uusia julkaisuja Julkaise-moduulissa. Voit katsoa Keskustelujen kanavakohtaiset vaihtoehdot tästä artikkelista.

Facebook

Instagram*

LinkedIn

TikTok

Twitter

YouTube

Julkaisutekstin pituus
Huomautus A

8 000

2 200

3 000

150

280

5000

@maininta

Huomautus I

Kyllä

Kyllä - ei pudotusvalikkoa, kirjoitettava koko @käyttäjätunnus

Kyllä

Kyllä - ei pudotusvalikkoa, kirjoitettava koko @käyttäjätunnus

Kyllä

Ei

Kuvat
Muistiinpano B

Huomautus F

Kyllä (enintään 10)

Kyllä (enintään 10)

Kyllä (enintään 9)

Ei

Kyllä (enintään 4)

Ei

Linkit
Huomautus C

Kyllä
(liitettynä ja upotettuna)

Ei
(Ei tueta tällä kanavalla)

Kyllä
(liitettynä ja upotettuna)

Ei

Kyllä
(liitettynä ja upotettuna)

Ei

Videot
Huomautus D

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kelat/Shorts-videot

Huomautus E

Ei

Kyllä

n/a

n/a

Ei

Kyllä

Aihetunnisteet (#)

Ei rajoitusta

Otsikon ja ensimmäisen kommentin välillä saa olla enintään 30 hashtagia

Ei rajoitusta

Ei rajoitusta

Ei rajoitusta

Rajoitettu 15:een videon kuvauksessa

Emojit

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Animoidut gifit
Huomautus F

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Vaihtoehtoinen teksti (Alt Text)

Kyllä (500 merkkiä)

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Kyllä (300 merkkiä)

Ei

Kyllä (420 merkkiä)

Ei

Tarinat

Huomautus G

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Kyllä

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Ei

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Ei

Monikielinen
Huomautus H

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

*Instagram-tilit on rajoitettu 25 API-julkaistuun julkaisuun 24 tunnin siirtymäkauden aikana.

Muistiinpanot

A. Julkaisun tekstin pituus

Instagram: Huomioi seuraavat Instagram-julkaisuja koskevat rajoitukset

• Teksti saa sisältää enintään 30 aihetunnistetta (hashtag).

Twitter :

Seuraavat kohteet sisältyvät viestin pituuteen ja vaikuttavat merkkirajoitukseen:

• Uudet twiitit, jotka eivät ole vastauksia, ja joiden alussa on @tunnus (@mention).

• Kaikki maininnat (@tunnus eli @mention) twiitin rungossa.

• Viestin runkoon kirjoitetut upotetut linkit ja URL-osoitteet.

Seuraavat asiat eivät sisälly viestin pituuteen eivätkä vaikuta merkkimäärään:

• Kun liität kuvia tai videoita viestiin, luotu URL-osoite.

• Viestin ensimmäistä merkkiä edeltävät välilyönnit.

YouTube: Huomioi seuraavat YouTube-julkaisun luomista koskevat rajoitukset

• Kuvaus saa sisältää enintään 15 aihetunnistetta.

B: Kuvien rajoitukset

Kaikkien kuvien on oltava JPG-, PNG- tai GIF-muodossa, ja ne saavat olla kooltaan enintään 5 Mt. Huomioi lisäksi seuraavat kanavakohtaiset rajoitukset:

• Facebook: Yli 1 Mt:n kokoiset PNG-kuvat saattavat pikselöityä. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt. Kuvasuhteen on oltava 1:1,91–1:0,56.

• Instagram: Leveyden on oltava vähintään 600 pikseliä. JPEG-tiedoston suositeltu koko on 640x640. Suurin sallittu resoluutio on 1920x1080 ja 2 073 600 pikseliä. Kuvien kuvasuhteen on oltava välillä 4:5–1,91:1. Tiedoston suurin sallittu koko on 8 Mt.

• LinkedIn: Tukee JPEG- ja PNG-tiedostotyyppejä. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.

• Twitter: Suurin sallittu kuvan koko twiitissä on 1280x1024 ja suurin sallittu tiedoston koko on 5 MB. Twitter sallii useita kuvia, mutta et voi sekoittaa GIF-kuvaa (animoitua tai staattista) minkään muun kuvatyypin kanssa.

C: Linkit

Liitetyt linkit: Liitetyt linkit lisätään julkaisijan linkkikuvakkeen kautta. Jos bit.ly-tili on yhdistetty, liitetyt linkit voidaan muuntaa lyhyemmiksi bit.ly-linkeiksi.

• Facebook: Liitetyt linkit näkyvät "kortissa" viestin alla. Tällä hetkellä korttia ei voi muokata.

• LinkedIn: Liitetyt linkit näkyvät "kortissa" viestin alla. Tällä hetkellä korttia ei voi muokata.

• Twitter: Jos Twitter-kortit on otettu käyttöön verkkotunnukselle, liitetyt linkit näkyvät twiitin alla olevassa kortissa, jossa on kuva ja kuvaus. Tällä hetkellä korttia ei voi muokata. Jos Twitter-kortteja ei ole otettu käyttöön, saat virheilmoituksen ja linkki on upotettava.

Upotetut linkit: Upotetut linkit ovat linkkejä, jotka lisätään julkaisun leipätekstiin, ei linkkikuvakkeen kautta.

• Facebook: Viestin leipätekstiin lisätyt linkit linkitetään hyperlinkkeinä mutta eivät näy "kortissa" viestin alla.

• LinkedIn: Viestin leipätekstiin lisätyt linkit lyhennetään ja linkitetään hyperlinkkeinä automaattisesti mutta eivät näy "kortissa" viestin alla.

• Twitter: Jos verkkotunnukselle on otettu käyttöön Twitter-kortit, twiitin leipätekstiin lisätyt linkit näkyvät julkaistun twiitin alla olevassa "kortissa" kuvan ja kuvauksen kanssa. Jos Twitter-kortteja ei ole otettu käyttöön, linkki näkyy silti julkaistun twiitin alla olevassa "kortissa" mutta ilman kuvaa tai kuvausta. Upotetut linkit eivät näytä Twitter-kortin esikatselua.

Huom: Twitterissä julkaistujen linkkien URL-osoite ei näy julkaistun twiitin leipätekstissä, vaikka se näkyisikin Engage-julkaisijan twiitin leipätekstissä. Tämä johtuu siitä, että julkaisun yhteydessä Twitter "poistaa" linkin ja liittää sen "korttina" twiitin alle. Jos julkaistuun twiittiin on lisätty kaksi linkkiä, vain viimeisellä linkillä on "kortti".

D: Videoiden rajoitukset

Seuraavassa taulukossa on videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

Facebook

1,75 GB

1920x1080
(kuvasuhde:
16:9–9:16)

Videon bittinopeus: 4 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 256 kbit/s

30 FPS

20 minuuttia
(min. 1 sekunti)

mp4 ja mov

Instagram

100 MB

1 920 px (vaaka)

Videon bittinopeus (VBR): 5 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

23‒60 FPS

60 sekuntia (min. 3 sekuntia)

mp4 ja mov

TikTok

1 Gt

vähimmäiskorkeus ja -leveys 360 pikseliä

Muuntaa kaiken yli 1080p:n takaisin 1080p:ksi -- ei varsinaista maksimitarkkuutta.

23-60 FPS

60 sekuntia (min. 3 sekuntia)

mp4 ja mov

LinkedIn

2 Gt (min. 75 kt)

4096x2304 (min. 256x144)

(Kuvasuhde: 1:2.4 - 2.4:1)

Videon bittinopeus: 6 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

10-60 FPS

10 minuuttia (min. 3 sekuntia)

H264/AVC, MP4, MPEG-1 ja MPEG-4

Twitter

512 MB

1280x1024
(väh. 32x32)

Videon bittinopeus: 25 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

40 FPS

140 sekuntia
(min. ½ sekuntia)

mp4 ja mov

Audio: AAC LC

YouTube

2 Gt

3840 x 2160

(Kuvasuhde: 16:9)

Videon standardibittinopeus: 56 Mbps, korkea bittinopeus: 85 Mbps

Äänen bittinopeudet: Mono: 128 kbps; Stereo: 384 kbps; 5.1: 512 kbps

Sisältö tulee koodata ja ladata samalla kuvanopeudella kuin se tallennettiin.

15 minuuttia

mp4 ja mov

E: Kelat / Shorts-videot

Seuraavassa taulukossa on videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

Instagram

100 MB

1080PXx1920PX

(Kuvasuhde välillä 0.0:1–10:1

Meltwater suosittelee kuvasuhdetta 9:16)

Videon bittinopeus (VBR): 5 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

23-60 FPS

Enintään 15 minuuttia

(vähintään 3 sekuntia)

mp4 ja mov

Seuraavassa taulukossa on Shorts-videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

• HUOMAUTUS: Videosta ei voi tehdä Shorts-videota tietyllä tavalla, vaan se näkyy postauksen jälkeen luonnostaan Shorts-videona, kunhan se on >60 sekuntia pitkä ja kuvasuhde on pystysuora.

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

YouTube

2 Gt

1080PX-1920px

Sama kuin tavalliset YT-videot:

Videon standardibittinopeus: 56 Mbps, korkea bittinopeus: 85 Mbps

Äänen bittinopeudet: Mono: 128 kbps; Stereo: 384 kbps; 5.1: 512 kbps

Sama kuin tavalliset YT-videot:

Sisältö tulee koodata ja ladata samalla kuvanopeudella kuin se tallennettiin.

60 sekuntia

mp4 ja mov

F: Animoidut gifit

• Facebook: Voit lähettää enintään 1 GIF-tiedoston kerrallaan, kunhan se on alle 5 Mt.

• LinkedIn: Voit lähettää enintään 1 GIF-tiedoston kerrallaan, kunhan se on alle 5 MB.

• Twitter: Twitter näyttää animoidut GIF-tiedostot, jotka ovat pienempiä kuin 15 MB. Enimmäisresoluutio on 1280x1080. Voit liittää twiittiin useita kuvia, mutta vain yhden animaation. Et myöskään voi sekoittaa GIF-kuvaa (animoitua tai staattista) minkään muun kuvatyypin kanssa.

G: Instagram-tarinat ja -karusellit (käyttämällä verkkosovellusta ja mobiilisovellusta yhdessä) - Lue lisää

• Huhtikuusta 2022 alkaen voit julkaista karusellijulkaisuja yksinomaan verkkosovelluksemme kautta. Emme kuitenkaan tue multimediakarusellijulkaisuja yksinomaan verkkosovelluksen kautta. Multimediakarusellijulkaisujen ajoittamiseen suosittelemme verkkosovelluksen ja mobiilisovelluksen käyttöä yhdessä.

• Instagram-tarinoiden julkaiseminen edellyttää mobiilisovelluksen ilmoitusten työnkulkua. Luonti ja ajoitus tehdään Meltwaterin Julkaise-työkalun kautta. Saat sitten push-ilmoituksen Meltwater Engage -mobiilisovellukseesi julkaistaksesi Instagram-sovelluksen kautta.

• Voit julkaista enintään 10 mediatiedostoa

H: Monikielinen

• Kun luot sisältöä julkaistavaksi, voit julkaista millä tahansa kielellä.

• Engage ei käännä tekstiä automaattisesti ennen sisällön julkaisemista.

I: Sivujen merkitseminen

• Kun luot sisältöä julkaistavaksi, voit käyttää @mainintaa. Kun käytät @mainintaa Facebookissa ja LinkedInissä , voit merkitä vain sivuja, et tiettyjä profiileja.

• Tämä on sekä Facebookin että LinkedInin API-rajoitus.