Julkaise
Julkaise: Mitkä vaihtoehdot ovat kanavakohtaisia Meltwater Engagelle?
Julkaise: Mitkä vaihtoehdot ovat kanavakohtaisia Meltwater Engagelle?

Sosiaalisen median julkaisujen mahdollisuudet Engagessa

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tässä taulukossa luetellaan jokaisen sosiaalisen median kanavan tuetut julkaisutyypit Meltwater Engagessa, kun luot uusia julkaisuja Julkaise-moduulissa. Voit katsoa Keskustelujen kanavakohtaiset vaihtoehdot tästä artikkelista.

Facebook

Instagram*

LinkedIn

TikTok

Twitter

YouTube

Viestin tekstin pituus
Huomautus A

8 000

2 200

3 000

2 200

280

5000

@maininta

Kyllä

Kyllä - ei pudotusvalikkoa, kirjoitettava koko @käyttäjätunnus

Kyllä

Kyllä - ei pudotusvalikkoa, kirjoitettava koko @käyttäjätunnus

Kyllä

Ei

Kuvat
Huomautus B

Kyllä (enintään 10)

Kyllä (enintään 10)

Kyllä (enintään 9)

Ei

Kyllä (enintään 4)

Ei

Linkit
Huomautus C

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Videot
Huomautus D

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kelat/Shorts-videot

Ei

Kyllä

n/a

n/a

Ei

Kyllä

Aihetunnisteet (#)

Ei rajoitusta

Otsikon ja ensimmäisen kommentin välillä saa olla enintään 30 hashtagia

Ei rajoitusta

Ei rajoitusta

Ei rajoitusta

Rajoitettu 15:een videon kuvauksessa

Emojit

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

GIF-animaatiot
Huomautus F

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Kyllä

Ei

Vaihtoehtoinen teksti (Alt Text)

Kyllä (500 merkkiä)

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Kyllä (300 merkkiä)

Ei

Kyllä (420 merkkiä)

Ei

Tarinat

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Kyllä

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Ei

Ei (ei saatavilla sovellusliittymässä)

Ei

Monikielinen
Huomautus H

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

Osittain

*Instagram-tilit on rajoitettu 25 API-julkaistuun julkaisuun 24 tunnin siirtymäkauden aikana.

Muistiinpanot

A. Julkaisun tekstin pituus

Instagram: Huomioi seuraavat Instagram-julkaisuja koskevat rajoitukset

• Teksti saa sisältää enintään 30 aihetunnistetta (hashtag).

Twitter :

Seuraavat kohteet sisältyvät viestin pituuteen ja vaikuttavat merkkirajoitukseen:

• Uudet twiitit, jotka eivät ole vastauksia, ja joiden alussa on @tunnus (@mention).

• Kaikki maininnat (@tunnus eli @mention) twiitin rungossa.

• Viestin runkoon kirjoitetut upotetut linkit ja URL-osoitteet.

Seuraavat asiat eivät sisälly viestin pituuteen eivätkä vaikuta merkkimäärään:

• Kun liität kuvia tai videoita viestiin, luotu URL-osoite.

• Viestin ensimmäistä merkkiä edeltävät välilyönnit.

YouTube: Huomioi seuraavat YouTube-julkaisun luomista koskevat rajoitukset

• Kuvaus saa sisältää enintään 15 aihetunnistetta.

B: Kuvien rajoitukset

Kaikkien kuvien on oltava JPG-, PNG- tai GIF-muodossa, ja ne saavat olla kooltaan enintään 8 Mt. Huomioi lisäksi seuraavat kanavakohtaiset rajoitukset:

• Facebook: Yli 1 Mt:n kokoiset PNG-kuvat saattavat pikselöityä. Tiedoston suurin sallittu koko on 8 Mt. Kuvasuhteen on oltava 1:1,91–1:0,56.

• Instagram: Leveyden on oltava vähintään 600 pikseliä. JPEG-tiedoston suositeltu koko on 640x640. Suurin sallittu resoluutio on 1920x1080 ja 2 073 600 pikseliä. Kuvien kuvasuhteen on oltava välillä 4:5–1,91:1. Tiedoston suurin sallittu koko on 8 Mt.

• LinkedIn: Tukee JPEG- ja PNG-tiedostotyyppejä. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.

• Twitter: Suurin sallittu kuvan koko twiitissä on 1280x1024 ja suurin sallittu tiedoston koko on 5 MB. Twitter sallii useita kuvia, mutta et voi sekoittaa GIF-kuvaa (animoitua tai staattista) minkään muun kuvatyypin kanssa.

C: Linkit

Linkit lisätään tunnistamalla linkit automaattisesti kaikissa luontityökaluissa (yleiset ja kanavakohtaiset). Jos bit.ly-tili on yhdistetty, liitetyt linkit voidaan muuntaa lyhyemmiksi bit.ly-linkeiksi.

• Facebook: Liitetyt linkit näkyvät "kortissa" viestin alla. Tällä hetkellä korttia ei voi muokata.

• LinkedIn: Liitetyt linkit näkyvät "kortissa" julkaisun alla. "Korttia" voi muokata muokkaamalla otsikkoa, kuvausta ja LinkedIn-linkkien pikkukuvaa.

• Twitter: Jos Twitter-kortit on otettu käyttöön verkkotunnukselle, liitetyt linkit näkyvät twiitin alla olevassa kortissa, jossa on kuva ja kuvaus. Tällä hetkellä korttia ei voi muokata. Jos Twitter-kortteja ei ole otettu käyttöön, saat virheilmoituksen ja linkki on upotettava.

Lue lisää linkkiprosessista täältä.

Huom: Twitterissä julkaistujen linkkien URL-osoite ei näy julkaistun twiitin leipätekstissä, vaikka se näkyisikin Engage-julkaisijan twiitin leipätekstissä. Tämä johtuu siitä, että julkaisun yhteydessä Twitter "poistaa" linkin ja liittää sen "korttina" twiitin alle. Jos julkaistuun twiittiin on lisätty kaksi linkkiä, vain viimeisellä linkillä on "kortti".

D: Videoiden rajoitukset

Seuraavassa taulukossa on videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

Facebook

3 Gt

1920x1080
(kuvasuhde:
16:9–9:16)

Videon bittinopeus: 4 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 256 kbit/s

30 FPS

20 minuuttia
(min. 1 sekunti)

mp4 ja mov

Instagram

100 MB

1 920 px (vaaka)

Pienin kuvasuhde [sarakkeet/rivit]: 4/5

Suurin kuvasuhde [sarakkeet/rivit]: 16/9

Videon bittinopeus: VBR, enintään 25 Mbps

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

23‒60 FPS

60 sekuntia (min. 3 sekuntia)

mp4 ja mov

TikTok

1 Gt

vähimmäiskorkeus ja -leveys 360 pikseliä

Muuntaa kaiken yli 1080p:n takaisin 1080p:ksi -- ei varsinaista maksimitarkkuutta.

23-60 FPS

10 minuuttia (min. 3 sekuntia)

mp4 ja mov

LinkedIn

5 Gt (väh. 75 kilotavua)

4096x2304 (min. 256x144)

(Kuvasuhde: 1:2.4 - 2.4:1)

Videon bittinopeus: 6 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

10-60 FPS

10 minuuttia (min. 3 sekuntia)

H264/AVC, MP4, MPEG-1 ja MPEG-4

Twitter

512 MB

1920x1200
(Väh. 32x32)

(Kuvasuhde: 1:2.39 - 2.39:1)

Videon bittinopeus: 25 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

40 FPS

140 sekuntia
(min. ½ sekuntia)

mp4 ja mov

Audio: AAC LC

YouTube

2 Gt

3840 x 2160

(Kuvasuhde: 16:9)

Videon standardibittinopeus: 56 Mbps, korkea bittinopeus: 85 Mbps

Äänen bittinopeudet: Mono: 128 kbps; Stereo: 384 kbps; 5.1: 512 kbps

Sisältö tulee koodata ja ladata samalla kuvanopeudella kuin se tallennettiin.

15 minuuttia

mp4 ja mov

E: Kelat / Shorts-videot

Seuraavassa taulukossa on videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

Instagram

100 MB

1080PXx1920PX

(Kuvasuhde välillä 0.0:1–10:1

Meltwater suosittelee kuvasuhdetta 9:16)

Videon bittinopeus (VBR): 5 Mbit/s

Äänen bittinopeus: 128 kbit/s

23-60 FPS

Enintään 15 minuuttia

(vähintään 3 sekuntia)

mp4 ja mov

Seuraavassa taulukossa on Shorts-videoiden kanavakohtaiset rajoitukset:

• HUOMAUTUS: Videon Short-videoksi muuttamiseen ei ole tiettyä työnkulkua, ja video näkyy luonnollisesti Short-videona kunhan se on >60 sekuntia pitkä ja pystysuuntainen.

Kanava

Max. koko

Max. resoluutio

Max. bittinopeus

Max. kuvataajuus

Max. pituus

Muodot

YouTube

2 Gt

1080PX-1920px

Sama kuin tavalliset YT-videot:

Videon standardibittinopeus: 56 Mbps, korkea bittinopeus: 85 Mbps

Äänen bittinopeudet: Mono: 128 kbps; Stereo: 384 kbps; 5.1: 512 kbps

Sama kuin tavalliset YT-videot:

Sisältö tulee koodata ja ladata samalla kuvanopeudella kuin se tallennettiin.

60 sekuntia

mp4 ja mov

F: Animoidut gifit

• Facebook: Voit lähettää enintään 1 GIF-tiedoston kerrallaan, kunhan se on alle 5 Mt.

• LinkedIn: Voit lähettää enintään 1 GIF-tiedoston kerrallaan, kunhan se on alle 5 MB.

• Twitter: Twitter näyttää animoidut GIF-tiedostot, jotka ovat pienempiä kuin 15 MB. Enimmäisresoluutio on 1280x1080. Voit liittää twiittiin useita kuvia, mutta vain yhden animaation. Et myöskään voi sekoittaa GIF-kuvaa (animoitua tai staattista) minkään muun kuvatyypin kanssa.

G: Instagram-tarinat

• Vain verkkosovelluksen käyttäminen - Lue lisää

• Verkkosovelluksen ja mobiilisovelluksen käyttäminen yhdessä - Lue lisää

• Voit julkaista 1 mediatiedoston (kuvan tai videon) kerrallaan Instagram-tarinoihin.

• Instagram-tarinat eivät tue kuvauksia, yksilöllisiä linkkejä tai ensimmäisiä kommentteja.

H: Monikielinen

• Kun luot sisältöä julkaistavaksi, voit julkaista millä tahansa kielellä.

• Engage ei käännä tekstiä automaattisesti ennen sisällön julkaisemista.

I: Sivujen/profiilien merkitseminen

Kun luot sisältöä julkaistavaksi, voit käyttää @mainintaa:

• Kun käytät @mainintaa Facebookin kohdalla, voit merkitä vain sivuja, etkä tiettyjä profiileja.Tämä on Facebookin API-rajoitus.

• Kun käytät @mainintaa LinkedInin kohdalla, voit merkitä sivuja sekä profiileja.

• Henkilökohtaisissa LinkedIn-profiileissa on oltava tietyt asetukset käytössä, jotta ne voidaan @mainita:

• Henkilökohtaisten profiilien on seurattava sivuasi.

• Henkilökohtaisissa profiileissa on käytettävä englannin kieltä.

• Henkilökohtaisissa profiileissa on oltava LinkedInin ulkopuolinen näkyvyys -asetus päällä.

• Kun luot mainintoja, huomioi seuraavat:

• Syötteen kohdalla on merkitystä kirjainkoolla.

• Useat sanat tulisi yhdistää välilyönnillä.

• Numeromerkit, jokerimerkit ja Boolen logiikka eivät ole sallittuja.

• Vähimmäispituus on 3 merkkiä, jos erikoismerkkejä ei käytetä, ja vähintään 6 merkkiä, jos erikoismerkkejä käytetään.

• Et voi käyttää kanavien välistä luontilaatikkoa @mainintoja varten.Sinun on käytettävä yksittäisen postauksen luontilaatikkoa valitsemalla "Muokkaa" alla näkyvän postauksen esikatselupaneelin alta: