Raportointi, ilmoitukset ja analytiikka
Dashboardit
Tietojen saaminen Google Analytics -työkalusta

Opi yhdistämään Google Analytics -työkalu ja Meltwater, jotta saat mediatulosten kautta tietoa ansaituista istunnoista

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Google Analyticsin yleiskatsaus

Google Analytics -widget auttaa sinua ymmärtämään, kuinka PR-ponnistuksesi tuovat liikennettä yrityksen verkkosivustolle.

Google Analytics -widget näyttää sivunäkymät ja ohjatut istunnot valitulle verkkosivustolle mediavalotusta vastaan uutisia tai sosiaalista hakua varten jopa 90 päivän ajan. Voit havaita mahdollisia korrelaatioita medialle altistumisen (lehdistötiedotteet, blogiviestit, sosiaalisen median kampanjat jne.) Ja verkkosivustollesi johtavan liikenteen välillä.

Esimerkiksi sosiaalisen median kampanjaa, jonka tarkoitus on kasvattaa kävijämäärää yrityksen blogissa, voidaan mitata vertaamalla sosiaalisen median mainintoja verkkosivujen kävijämäärän lisääntymiseen.

Viime kädessä tämä näyttää kampanjoiden onnistumisen verkkosivun kävijöiden kautta ja voi paljastaa kiinnostavia trendejä brändin näkyvyyden ja verkkosivujen kävijämäärän välillä.

Google Analytics -työkalun todentaminen

Ennen kuin lisäät Google Analytics -työkalun dashboardiin, sinun on todennettava Google Analytics -tilisi tunnukset, jotta voit saada dataa työkalusta.

1. Valitse vasemmanpuoleisen navigointipalkin Tili-pudotusvalikko

2. Valitse Kolmannen osapuolen integraatiot

3. Siirry Google Analyticsin sovellusliittymään

4. Valitse Yhdistä

5. Valitse Google-tili, johon sinulla on Analytics-käyttöoikeus

6. Kun sinua pyydetään antamaan Meltwaterille pääsy Google Analyticsiin, valitse Salli

7. Todentamisen jälkeen Google Analytics -tilisi näytetään asetussivulla seuraavasti:

8. Nyt kun Google Analytics on yhdistetty, valitse vasemmasta navigointipalkista Analysoi

9. Valitse Aloita

10. Siirry klassiseen dashboardiin

11. Napsauta Luo

12. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää työkalu

13. Valitse Google Analytics

14. Napsauta Lisää dashboardiin

15. Valitse Google Analytics -lähde ja valitse jokin Google Analytics -omaisuuksistasi. Lue lisää Google Analytics -omaisuuksista

16. Valitse Syötteet valitaksesi yhden uutisseurantahauistasi.

17. Valitse Tallenna

Työkalun tulkitseminen

Yllä oleva kuva näyttää, kuinka Google Analytics -työkalu näytetään maksiminäkymässä. Kultaviivakaavio, jonka asteikko on vasemmalla, näyttää median näkyvyyden tai hakusi artikkelien määrän.

Suositellut istunnot, joka edustaa linkitettyjen istuntojen kokonaismäärää sivustolle, jonka olet määrittänyt kohtaan Omaisuus työkaluasetuksissa, näytetään pylväsdiagrammina. Kun vierität alas nähdäksesi tämän kaavion alla olevat artikkelit, voit tarkastella Suositeltuja istuntoja sisältövirtasi tiettyjen artikkeleiden perusteella tavoittavuuslukujen vieressä.

Pylväskaavion tummempi osa, Ansaitut suositellut istunnot, edustaa suositeltujen istuntojen lukumäärää, joka tulee artikkeleista, jotka ovat työkalun syötteeksi määrittämässäsi haussa, kirjanmerkissä jne.

Voit lisätä Kaikki istunnot työkalun asetusten avulla, ja ne näkyvät kaaviossa Muina istuntoina. Oikealla oleva sininen asteikko on istunnoille ja suositelluille istunnoille. Tämä on sivuston kaikkien istuntojen (kaiken tyyppisten) paitsi Suositeltujen tai Ansaittujen istuntojen lukumäärä.

Huomaa: kun valitset tietyn päivämäärän kaaviosta, artikkeliluettelossa näytetään vain artikkelit, jotka ovat ansainneet suositeltuja istuntoja.

Ongelmanratkaisu

Jos Google Analytics -tietoja ei näy, vaikka olet suorittanut todennuksen, se voi tarkoittaa, että sinulla ei ole pääsyä yrityksesi Google Analytics -tiliin. Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä yrityksesi Google Analytics -ylläpitäjään saadaksesi käyttöoikeudet. Jos sinulla ON pääsy yrityksesi Google Analytics -tiliin ja näet yllä olevan viestin, ota meihin yhteyttä live-chatin kautta, niin autamme sinua asian selvittämisessä.

Tietoturva

Meltwater on sitoutunut Google Analyticsin käyttöehtoihin. Erityisesti kohtaan 5, jossa todetaan:

1. Luottamuksellisuus.

Kumpikaan osapuoli ei käytä tai paljasta toisen osapuolen luottamuksellisia tietoja ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta, paitsi tämän sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämistä varten tai jos laki, asetus tai tuomioistuimen määräys sitä edellyttää; tällaisessa tapauksessa osapuoli, jolla on velvollisuus paljastaa luottamukselliset tiedot, ilmoittaa toiselle osapuolelle niin paljon etukäteen, kuin on kohtuudella mahdollista ennen luottamuksellisten tietojen paljastamista.

Google Analytics -widget ei myöskään tallenna liikennetietojasi. Kaikki visualisoidut GA-tiedot toimitetaan suoraan Googlelta niiden sovellusliittymän kautta.