Katsausraporttien käytön aloitus

Opi luomaan ja mukauttamaan täysin automatisoituja mediaraportteja tekoälypohjaisilla avainmittareilla.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Katsausraportti on raportoinnin lisätyökalu, jonka avulla voit luoda oman raportin johdolle muutamassa minuutissa. Klikkaa tästä nähdäksesi esimerkin raportista.

Tämä opas kattaa:

Vaatimus

Katsausraportit luodaan tallennettujen hakujen avulla. Joissakin raporteissa on jopa mahdollisuus lisätä useita hakuja. Ennen raportin luomista voit luoda tallennettuja hakuja Exploressa.

Katsausraportin luominen

Luo katsausraportti noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Raportti

2. Klikkaa avattavasta valikosta katsausraportit

3. Valitse Klikkaa tästä päästäksesi raportteihisi Katsausraporttien edellisessä versiossa

4. Valitse oikeassa yläkulmassa Luo raportti

5. Valitse raporttityyppi

• PR-raportti: saat tietoa brändistäsi ja mahdollisuuden vertailla kilpailijoidesi kanssa

• Vertailuraportti: vertaile ihmisiä, tuotteita ja muita toisiinsa liittyviä kokonaisuuksia toisiinsa nähden

• Someraportti: saat sometietoja brändistäsi vertailemalla sitä kilpailijoihisi

6. Klikkaa Seuraava.

7. Säädä Päivämääräalue siihen aikaväliin, josta haluat raportoida, ja täytä kaikki vaaditut kentät, jotka on merkitty *-symbolilla.

8. Napsauta Luo dioja

9. Kun diat täyttyvät, tee tarvittavat muutokset

10. Muokkaa ja lisää mukautettuja yhteenvetoja napsauttamalla minkä tahansa dian vieressä olevaa kynäkuvaketta.

11. Napsauta Tallenna

12. Kun kaikki diat on tarkistettu ja niitä on tarvittaessa muokattu, napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Päivitä-painiketta, jotta kaikki muutokset näkyvät

13. Voit muuttaa pääasetuksia, kuten lisätä dioja tai muuttaa hakuja, napsauttamalla Takaisin-painiketta

14. Kun raportti on viimeistelty, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa X-kirjainta. Uusi katsausraporttisi on nyt tilisi katsausraportit-osiossa, joka löytyy vasemmanpuoleisesta navigointipalkista kohdasta Raportti

Insights-raporttien muokkaaminen

Katsausraporttien päätarkoitus on osoittaa helposti PR- ja viestintäponnistelujen onnistuminen. Nämä raportit ovat yksinkertaisessa ja jaettavassa muodossa, jolloin ei tarvita aikaa vieviä tiedonhakuja, taulukkolaskennan hallintaa tai monimutkaisten raporttien luomista. Prosessi on automatisoitu, mutta saatat löytää PDF-raportista alueita, joita haluat muokata sen luomisen jälkeen.

Jos haluat muokata raportin osia, käytä "Tarkista ja päivitä dioja" -ominaisuutta. Noudata näitä ohjeita päästäksesi siihen:

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Raportti

2. Napsauta Katsausraportit

3. Kun Katsausraportit-sivu latautuu, napsauta Kebab-valikkoa sen katsausraportin kohdalla, jota haluat muokata

4. Valitse Tarkista ja päivitä diat

1. Voit muokata:

1. Otsikon muokkaaminen

2. Kunkin dian kohokohtien muokkaaminen

3. mScoren poistaminen

4. Avainviestien lisääminen

5. Esitetyt negatiiviset ja positiiviset artikkelit

Huomaa: sinun tulee lukita muokkaukset, jos haluat ajaa datan uusiksi ja pitää muokkaukset!

Raportin muita osia on muutettava pääasetuksissa. Tämä löytyy seuraavasti:

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Raportti

2. Napsauta Katsausraportit

3. Kun Katsausraportit-sivu latautuu, napsauta Kebab-valikkoa sen katsausraportin kohdalla, jota haluat muokata

4. Valitse Muuta pääasetuksia. Näin pääset takaisin samaan ulkoasuun, jonka näit raporttia alun perin luodessasi. Nämä kohdat täytyy vaihtaa pääasetuksissa:

• Ajanjakso

• Raportin otsikko

• Kieli

• Brändin nimi

• Kansi- ja logokuvat

Saatavilla olevat katsaukset

Kansisivu:

Paranna esitystäsi sisällyttämällä siihen mukautettu kansilehti, joka jakaa selkeästi raporttisi eri osat.Liitä mukaan brändisi kuva, logo ja osion otsikko.

Yhteenveto:

Tämä dia on automaattinen yhteenveto raporttisi tärkeimmistä kohdista.Tämän dian tulokset vaihtelevat sen mukaan, mitä mittareita ja dioja päätät sisällyttää raporttiisi.(Tätä diaa ei voi kopioida).

Muokattu yhteenveto (valinnainen):

Sisällytä mukaan mukautettu yhteenvetodia, joka sisältää yleiskatsauksen raporttisi pääkohdista.Lisäksi tätä diaa voidaan käyttää myös yleisenä tekstipohjaisena diana.

Medianäkyvyys:

Näytä brändisi medianäkyvyys näyttämällä mainintojen määrä suhteessa tavoittavuuteen ajan mittaan ja eniten mainintoja saaneet julkaisut.

Share of Voice tavoittavuuden mukaan:

Näytä vertailu brändisi ja valittujen kilpailijoiden välisestä Share of Voicesta julkaisujen tavoittavuuden perusteella.

Mediaosuus määrän mukaan:

Näytä vertailu brändisi ja valittujen kilpailijoiden välisestä share of voicesta mainintojen määrän perusteella.

Kilpailijoiden medianäkyvyys:

Vertaa ansaittujen mediamainintojen määrää brändisi ja valittujen kilpailijoiden välillä ajan myötä.

Sävy:

Näytä brändiäsi koskevien mainintojen yleinen sävy näyttämällä mainintojen sävyn jakautuminen ja sen kehitys ajan myötä.Tässä diassa korostetaan myös artikkeleita, joilla on eniten vaikutusta, tavoittavuuden perusteella.

Keskeiset viestit:

Saat tietoa siitä, kuinka usein olet lähettänyt brändillesi keskeisiä viestejä tai suhteessa kilpailijoihin.Näitä sanoja tai lauseita verrataan valittuihin hakuihin, jotta nähdään, kuinka monta kertaa kukin lause mainittiin.

M-pisteet:

Näytä brändisi mScore-erittely tai suhteessa kilpailijoihin.mScore on Meltwaterin kehittämä ainutlaatuinen mittaustapa, jonka avulla ymmärretään brändisi tunnettuutta ajan mittaan, ja annetaan yhtä suuri painoarvo viestinnän määrälle, tavoittavuudelle ja sävylle.

M-pisteiden sijoitus:

Tarkastele brändisi mScore-asemaa tai sen suhdetta kilpailijoihin.Tämä dia havainnollistaa, miten eriasteinen sävy vs. näkyvyys voi vaikuttaa mScoreen.

Somenäkyvyys:

Näytä brändisi mainintojen kokonaismäärä osoittamalla määrä suhteessa tavoittavuuteen ajan mittaan ja eniten mainintoja saaneiden somekanavien mukaan.

Lähetysten näkyvyys:

Esittele brändisi lähetettyjen mainintojen määrä ajan mittaan näyttämällä sen maininnat määrän, suosituimpien asemien ja yleisen sävyn mukaan jaoteltuna.

Painetun median näkyvyys:

Esittele brändisi painettujen mainintojen määrä ajan mittaan näyttämällä sen maininnat määrän, suosituimpien julkaisujen ja yleisen sävyn mukaan jaoteltuna.

Mainosarvo (AVE):

Näytä tuotemerkkisi medianäkyvyyden rahallinen arvo käyttämällä mainosarvoa, jolla voit arvioida ja korostaa artikkeliin liittyvien tulojen määrää.

Verkkosivun vaikutus:

Näytä selkeämpi kuva siitä, minkä tyyppiset artikkelit toivat käyttäjiä verkkosivustollesi.

Maantieteellinen jakauma:

Näytä brändisi ansaittujen mediamainintojen paikallinen jakautuminen.(Rajoitettu näihin maihin: Yhdysvallat, Kanada, Saksa, Ranska, Brasilia, Australia ja Ruotsi.)

Maantieteellinen jakauma maittain:

Näytä brändisi ansaittujen mediamainintojen globaali jakautuminen.

Suosituimmat julkaisut::

Näytä luettelo suosituimmista julkaisuista, joissa on eniten mainintoja brändistäsi määrän tai tavoittavuuden mukaan.

Tärkeimmät vaikuttajat:

Näytä luettelo suosituimmista julkaisijoista, joilla on eniten mainintoja brändistäsi valituissa lähdetyypeissä

Suosituimmat kielet:

Näytä suosituimmat kielet, joilla brändisi mainitaan useimmin.

Sisällysluettelo:

Anna esityksestä yleiskatsaus lisäämällä mukaan automaattisesti luotu sisällysluettelo, joka perustuu raporttiin lisäämiesi diojen yhteenvetopaneelien otsikoihin

Ongelmanratkaisu

Diojen korjaus, jotka eivät lataudu kokonaan

Kun lähetät raportin, se siirtyy jonoon käsittelyä varten. Mikäli jonoa ei ole, raportin luominen kestää noin 45 sekuntia. Jos jonoa on, saat viestin, jossa arvioidaan raportin luomiseen kuluva aika. Jos et saa viestiä tai edistymispalkkia, päivitä selain ja palaa siihen noin 10 minuutin kuluttua. Tänä aikana ilmoituksellasi on ollut mahdollisuus asettaa itsensä automaattisesti jonoon ja viimeistellä. Lisäksi, jos syötit sähköpostiosoitteen, lähetämme sähköpostin kun raportti on valmis.