Some-jakojen analysointi

Ymmärrä sosiaalisessa mediassa jakamiesi artikkeleiden vaikutus

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Some-jakojen yleiskatsaus

Some-jaot auttavat ymmärtämään uutisoinnin viraliteettia (eli sitä, missä määrin juttu saa vastakaikua yleisönsä keskuudessa). Mittari lasketaan laskemalla yhteen julkaisujen, jakojen, uudelleentwiittausten jne. määrä.

Tästä syystä some-jaot voivat olla erittäin arvokas mittari, kun yritetään määrittää kampanjan vaikutusta. Jos some-jakoja on paljon, viittaa se onnistuneeseen kampanjaan (toivottavaan lopputulokseen). Vastaavasti, kun yrität määrittää seurattavan ongelman vaikutusta, iso some-jakojen määrä viittaa suureen vaikutukseen (ei-toivottuun lopputulokseen).

Miten some-jaot toimii

Some-jakoihin pääsee valitsemalla Some-jaot kunkin artikkelin alta Saapuneet- tai Haku-välilehdiltä.

Ensimmäinen päivitys tapahtuu 6 tunnin kuluttua julkaisusta. Jos artikkeli sai osallistumista X:ssä (aiemmin Twitterissä), Facebookissa tai Redditissä kyseisenä ajanjaksona, näet ensimmäisellä kerralla arvon, joka on suurempi kuin 0.

Seuraa alla olevia vaiheita ymmärtääksesi some-jakoja Exploressa:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Napsauta Some-jaot

Kun klikkaat kohtaa Some-jaot, näet osallistumista koskevat tilastot X:n ja Facebookin osalta.

Facebook: julkaisujen, tykkäysten ja kommenttien kokonaismäärä.

X (aiemmin Twitter): kuinka monta kertaa sisältö on julkaistu tai julkaistu uudelleen

Huomaa: koska X ei tarjoa pääsyä kaikkiin tietoihinsa, Meltwaterissa ja X:ssä näkyvien tilastojen välillä saattaa esiintyä pieniä eroja. X-haun sovellusliittymä keskittyy relevanssiin eikä täydellisyyteen, mikä tarkoittaa, että X lähettää meille vain relevanteimpana pitämiään tietoja. Siksi jotkut julkaisu- ja uudelleenjulkaisutilastot voivat poiketa Meltwaterissa.

Lajittele some-jakojen mukaan

Some-jakojen mukaan tapahtuvaa lajittelua varten ei ole rajoituksia, koska arvot on tallennettu jokaiseen dokumenttiin. Voit lajitella some-jakojen mukaan seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry kohtaan Lajitteluperuste

4. Napsauta päivämäärän (artikkelien oletuslajitteluperuste) oikealla puolella olevaa pudotusvalikkoa

5. Valitse Some-jaot

6. Tulokset päivittyvät automaattisesti some-jakojen perusteella lajitelluiksi

Ongelmanratkaisu

Valitettavasti joissakin artikkeleissa nähdään vähemmän sosiaalista sitoutumista kuin voisit toivoa ja odottaa.

Jos artikkeli herättää vain vähän tai ei ollenkaan sosiaalisen median kiinnostusta, olisi parempi keskittyä sisältöön ja/tai julkaisuihin, jotka todellakin herättävät yleisön kiinnostusta. Nämä tilastot auttavat sinua tarkentamaan ja parantamaan PR-strategiaasi.