Tekijäluetteloiden käyttö Exploressa

Suodata Twitter- ja Reddit-tulokset haluamiesi tekijöiden perusteella

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Kirjoittajaluetteloiden avulla voit luoda luettelon Twitter-kahvoista tai Reddit-käyttäjistä ja käyttää luetteloa suodattimena löytääksesi dokumentteja kyseisiltä kahvoilta ja käyttäjiltä. Voit myös käyttää luetteloa suodattimena Twitterissä löytääksesi Twitter-dokumentteja kyseisiltä kahvoilta.

Seuraavista voi olla apua:

• Seuraa, kun tietty ryhmä mainitsee organisaatiosi tai aiheesi (toimittajat, uutiset, toimialan vaikuttajat jne.).

• Seuraa, kun kilpailijat mainitaan merkityksellisten aiheiden yhteydessä, kuten valitukset tai kysymykset (lead-gen-mahdollisuudet)

• Seuraa vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita kampanjoiden aikana varmistaaksesi, että maininnat ovat brändin mukaisia ja käyttävät sovittuja resursseja

• Seuraa vaikuttajien ja yhteistyökumppaneiden mainintoja arkaluontoisilla/kriittisillä hakutermeillä, esimerkiksi saadaksesi tiedon siitä, kun fanit kritisoivat tai syyttävät heitä (rasismi, syrjintä, kiusaaminen, väkivalta, petokset jne.)

Tekijäluetteloiden luominen

Voit luoda kirjoittajaluettelon Explore-kirjaston aloitussivun ja suodatinpalkin kautta tai valitsemalla kirjoittajat Kirjoittajat-välilehdeltä.

Luo tekijäluettelo Explore-kirjaston aloitussivulta käsin valitsemalla Tekijäluettelot-välilehti ja napsauta "Luo tekijäluettelo".

Voit luoda kirjoittajaluettelon suodatinpalkista napsauttamalla avattavaa Kirjoittaja-suodatinvalikkoa ja valitsemalla Luo luettelo. Ponnahdusikkuna tulee näkyviin.

Jos haluat luoda tekijäluettelon sen jälkeen, kun olet valinnut kirjoittajat Kirjoittajat-välilehdeltä, klikkaa Lisää luetteloon. Ponnahdusikkunassa, nykyiset kirjoittajat sisältävän tekijäluettelon yläosassa, on vaihtoehto Luo luettelo.

1. Syötä luettelon nimi

2. Valitse luettelotyyppi:

• "Lähettäjä"-kohtaa käytetään määritellyn tekijälistan dokumenttien hakemiseen (suosituin käyttökohde)

• "Vastaanottaja"-kohtaa käytetään etsimään määritetylle tekijäluettelolle lähetettyjä dokumentteja, ja se toimii vain Twitterissä

3. Syötä some-tilit ja/tai -käyttäjät

• Yksi tili/käyttäjä yhtä riviä kohden

• @-merkkiä ei tarvita

• Tilit ovat kirjainherkkiä ja ne on syötettävä täysin identtisinä (esim. @Meltwater, ei @meltwater)

• Voit syöttää yhteen luetteloon enintään 5 000:ta tiliä ja käyttäjää

• Ominaisuus tukee Twitteriä ja Redditiä

4. Kun olet valmis, napsauta "tallenna"

Tekijäluettelon käyttäminen

Käytä tekijäluetteloa haussa avaamalla Suodatus-palkin Kirjoittaja-pudotusvalikko ja valitsemalla haluamasi tekijäluettelo. Voit valita useamman luettelon, mutta luetteloiden sisältämien tilien ja käyttäjien kokonaismäärä saa olla enintään 5 000.

Kun olet valinnut luettelot, napsauta Käytä suodattimia, jos haluat käyttää tätä suodatinta hakuusi.

Jos haluat etsiä dokumentteja kirjoittajaluettelosta ilman avainsanahakua, käytä yhtä tähteä "*" kyselynäsi (katso alla olevat käyttötapaukset). Älä käytä muuta Boolen hakkerointia.

Tämä voi auttaa sinua löytämään aiheita, joista avainryhmä on kiinnostunut!

Tekijäluetteloiden hallinta

Käyttäjät voivat hallita tekijäluetteloita Explore-kirjaston aloitussivulta.

Vie hiiri luettelon päälle ja napsauta oikealla puolella olevaa kolmen pisteen valikkoa. Valikko sisältää nämä toiminnot:

• Kopioi

• Muokkaa

• Poista

Lisätietoja muista Explore-toiminnon kautta saatavilla olevista suodattimista saat tutustumalla tähän artikkeliin.