Exploren sisältämät tietolähteet

Opi, mistä Explore saa datansa, kuinka se indeksoi eri lähteitä ja asettaa rajoja kunkin käytölle

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Explore analysoi miljardeja tuloksia reaaliajassa, ja uutta sisältöä kerätään 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemänä päivänä viikossa. Tässä artikkelissa on tietoja Meltwaterin lähteistä sekä demografisia tietoja, kuten maat ja kielet.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Tilauksesi sisältämien lähteiden löytäminen

Lähteet vaihtelevat paketista toiseen. Voit etsiä tilaukseesi sisältyvät lähteet seuraavasti:

1. Napsauta vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore.

2. Siirry hakuvaihtoehdot-osioon ja valitse Luo joko Avainsanahausta tai Tarkennetusta hausta.

3. Napsauta Lähdetyyppi-pudotusvalikkoa.

Kaikki tilaukseesi sisältyvät lähteet luetellaan tässä pudotusvalikossa.

Meltwaterin tarjoamat eri lähdetyypit

Alla on luettelo kaikista Meltwaterin tarjoamista lähdetyypeistä. Jos alla on lueteltu lähdetyyppi, jota et näe Exploressa, ota yhteyttä asiakasvastaavaasi saadaksesi lisätietoja lähdetyyppien lisäämisestä lisämaksusta.

Twitter

Twitter on verkkoyhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ja lukea jopa 280 merkin pituisia tekstipohjaisia viestejä, joita kutsutaan twiiteiksi. Meltwaterilla on kattava pääsy Twitteriin, mikä mahdollistaa Twitter-sisällön käytön 15 kuukauden historian käytön sekä tarkastelun.

Blogit

Blogi on verkossa julkaistu henkilökohtainen päiväkirja, joka koostuu erillisistä merkinnöistä tai ”julkaisuista”, jotka näytetään tyypillisesti käänteisessä aikajärjestyksessä. Blogilla on yleensä yksi aihe, josta yksittäinen henkilö tai pieni ryhmä kirjoittaa. Toisin kuin staattinen verkkosivusto, useimmat blogit antavat lukijoille mahdollisuuden julkaista kommentteja tai olla vuorovaikutuksessa keskenään blogin kautta. Yli 1,5 miljoonaa blogia julkaistaan päivittäin yli 29 miljoonassa yksittäisessä sosiaalisessa blogissa. Sosiaalisen median blogeihin lasketaan kaikki muut blogit paitsi toimituksellisen median blogit. Toimitukselliset blogit ovat blogeja, jotka liittyvät uutissivustoihin, kuten http://www.mercurynews.com/blogs. Meltwater indeksoi nämä blogit samalla tavalla kuin indeksoimme uutiset, mutta ne ovat käytettävissä erillisenä lähdetyyppinä toimituksellisissa hauissa.

LinkedIn

LinkedIn on maailman suurin ammatillinen verkosto internetissä, jossa käyttäjät voivat löytää oikean työpaikan tai harjoittelupaikan, luoda yhteyksiä ja vahvistaa ammatillisia suhteita sekä oppia taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen urallaan. Kerää tietoa ammatillisista keskusteluista LinkedInissä, joka on johtava B2B-keskustelujen alusta.

LinkedInin tuloksia voidaan käyttää sen jälkeen, kun LinkedIn-tili on todennettu ja tunnistettu, ja kun olet lisännyt tietyt avainsanat, jotka haluat kerätä Meltwateriin.

Foorumit

Foorumi eli keskustelupalsta on verkossa toimiva keskustelusivusto, jossa ihmiset voivat käydä keskusteluja julkaisemalla viestejä. Foorumilla voi olla samaan aikaan käynnissä useita erillisiä keskusteluja, joita kutsutaan ketjuksi. Yleensä foorumilla on jokin pääteema tai -aihe, kuten politiikka, urheilu, tekniikka, muoti jne. Työkalun avulla pääset tarkastelemaan 5,2 miljoonaa päivittäistä foorumiviestiä, eli saat käyttöösi enemmän kohdennettua sisältöä kiinnostavaan aiheeseen liittyen.

Reddit

Reddit on sosiaalisen median sivusto, joka tarjoaa uutiskoosteita, verkkosivujen luokituksia ja keskusteluja. Rekisteröidyt jäsenet lähettävät sivustolle sisältöä, kuten linkkejä, tekstiä ja kuvia, jota muut käyttäjät voivat sitten äänestää ylös tai alas. Noin 4 miljoonaa Reddit-julkaisua päätyy Exploreen joka päivä.

Tuotearvostelut

Tuotearvostelusivustot ovat sivustoja, jossa käyttäjät voivat arvioida tuotteita. Ne voivat olla tuotteille omistettuja vertailusivuja, tai suurten verkkokauppojen kuten amazon.com tuotearvosteluosioita.

Seuraamalla tuotearvosteluja voit arvioida asiakastyytyväisyyttä ja saada paremman käsityksen omista ja kilpailijoidesi tuotteista hyödyntämällä yli 865 000 päivittäin julkaistavaa arvostelua.

Uutiset

Uutiset ovat tekijänoikeuksin suojattua sisältöä uutislähteistä, kuten The New York Times, BBC, CNN, paikallislehdet ja verkkolehdet. Myös televisiokanavien verkkosivustoilla julkaistu sisältö luokitellaan uutisiksi. Meltwaterin uutislähteiden kautta indeksoidaan yli 3 miljoonaa perinteisen median artikkelia päivittäin.

Kommentit

Monilla nettisivuilla (pääsääntöisesti uutissivustoilla ja blogeissa) käyttäjät voivat jättää kommenttinsa sivun alalaitaan. Kun seuraat näitä kommentteja, saat syvällisemmän, kontekstisidonnaisen käsityksen brändistäsi, koska voit seuloa välittömästi noin 2,2 miljoonaa kommenttia, jotka tulevat järjestelmäämme päivittäin.

Tarjouspyyntö

Tarjouspyyntö, jota kutsutaan myös tarjoukseksi, on liikeasiakirja, joka ilmoittaa projektista ja jossa tavaran tai palvelun hankinnasta kiinnostunut toimisto tai yritys pyytää tarjousta – usein tarjouskilpailun kautta – mahdollisilta toimittajilta.

Facebook

Käyttäjät voivat luoda profiileja, joissa on valokuvia, tietoa kiinnostuksenkohteista, yhteystiedot ja muita henkilökohtaisia tietoja. Käyttäjät voivat kommunikoida ystävien ja muiden käyttäjien kanssa yksityisten tai julkisten viestien ja chatin kautta. Käyttäjät voivat myös luoda ryhmiä ja liittyä niihin, sekä ”tykätä” sivuista, joista osa on organisaatioiden ylläpitämiä mainontatarkoituksessa. Facebookissa on henkilökohtaisia sivuja ja fanisivuja. Meltwater kerää tietoja vain fanisivuilta.

Facebook-tuloksiin pääsee käsiksi Facebook-tilin todentamisen jälkeen, ja sitten tunnistamalla ja lisäämällä ne Facebook-sivut, joilta haluat kerätä julkaisuja ja kommentteja Meltwaterissa.

YouTube

YouTube on helmikuussa 2005 luotu videonjakosivusto. Käyttäjät voivat ladata, katsella ja jakaa videoita YouTubessa. YouTubessa on monenlaista käyttäjien luomaa videosisältöä, kuten elokuvaleikkeitä, tv-leikkeitä ja musiikkivideoita, sekä amatöörisisältöä, kuten videoblogeja, lyhyitä alkuperäisvideoita ja opetusvideoita. Explore hakee sisältöä suoraan YouTuben API-sovellusliittymästä ja hakee videoiden otsikoita, kuvauksia ja tunnisteita.

Instagram

Instagram on verkossa toimiva mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa kuvia ja videoita ja jakaa niitä joko julkisesti tai yksityisesti sovelluksessa ja useilla muilla sosiaalisen verkostoitumisen alustoilla, kuten Facebookissa, Twitterissä, Tumblrissa ja Flickrissä.

Instagram-tuloksia voidaan käyttää sen jälkeen, kun hashtag- tai kilpailijahaku on määritetty Instagramin 'business tokenilla'. Tulokset sisältävät julkaisuja, videoita, keloja, kommentteja ja vastauksia.

Pinterest - Lue lisää

Pinterest on kuvien jakamis- ja sosiaalisen median palvelu, joka on suunniteltu mahdollistamaan tietojen tallentaminen ja löytäminen kuvien ja, pienemmässä mittakaavassa, animoitujen GIF-tiedostojen ja videoiden avulla ilmoitustaulun muodossa.

Pinterest-seurantamme on otosjoukko kaikesta 1,5 miljoonan Pinterest-käyttäjän (jotka muodostavat osan 475 miljoonasta kuukausittain aktiivisesta Pinterest-käyttäjästä) julkaisemasta sisällöstä. Seurannan avainsanat sovitetaan kuviin liittyvään tekstiin, kuten sisällön otsikkoon ja kuvatekstiin. Se ei sisällä kuvien sisällä olevaa tekstiä eikä kuvantunnistusta.

Twitch - Lue lisää

Twitch on videoiden suoratoistopalvelu, joka keskittyy videopelien suoratoistoon, mukaan lukien e-urheilukilpailujen lähetykset. Se tarjoaa myös musiikkilähetyksiä, luovaa sisältöä ja viime aikoina myös ”tosielämän” striimejä.

Twitch-seurantamme sisältää sisältöä aktiivisista Twitch-käyttäjistä. Videoleikkeet/julkaisut ovat haettavissa, kun striimaus on päättynyt ja leike on tallennettu Twitch-käyttäjän sivulle. Seurantasi avainsanat yhdistetään tallennetun striimin otsikkoon ja kuvaukseen.

KakaoTalk

KakaoTalk on oma lähteensä Exploressa.Se voidaan helposti kohdistaa, suodattaa ja analysoida suoraan.

KakaoTalk - 2 000 päivittäistä julkaisua - KakaoTalk (tai KaTalk) on eteläkorealainen viestisovellus, joka julkaistiin vuonna 2010. Sillä on noin 53 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää vuodesta 2022 alkaen, ja se on toiminnoiltaan samanlainen kuin LINE.

LINE Voom

LINE Voom on oma lähteensä Exploressa.Se voidaan helposti kohdistaa, suodattaa ja analysoida suoraan.

LINE Voom - 5k viestiä päivässä - LINE Voom on toiminnoiltaan samanlainen kuin Instagram ja saatavilla LINE-pääsovelluksessa. Se sisältää julkaisuja, joissa on tekstiä, kuvia, videoita, tarroja jne. Aiemmin LINE Timeline -nimellä tunnettu LINE Voom lanseerattiin vuonna 2021. LINE-pääsovellus lanseerattiin vuonna 2011 Japanissa, ja se on suosittu Japanissa, Taiwanissa ja Thaimaassa. Sillä on yli 230 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää.

Lähetykset - Lue lisää

Nämä haut keräävät radio- ja televisioleikkeitä, jotka tarjoaa TVEyes. Kun avaat leikkeen, voit katsella tai kuunnella alkuperäistä sisältöä, lukea transkription, nähdä tietoja ohjelmasta ja paljon muuta!

Podcastit - Lue lisää

Suosituimmat podcastimme ovat peräisin Yhdysvaltojen suurimmasta podcast-hakemistosta. Tuhansia uusia jaksoja lisätään päivittäin käytettäväksi hakuihin.

Tällä hetkellä sinulla on pääsy noin 25 000 podcastiin, ja määrä kasvaa (90 % Yhdysvalloissa, 10 % kansainvälisiä). Tämä sisältää myös 16 kieltä ja murretta, mukaan lukien englanti, ranska, espanja, saksa ja italia.

Sina Weibo - Lue lisää

Sina Weibo on kiinalainen mikroblogialusta. Se perustettiin vuonna 2009, ja se on yksi Kiinan suurimmista sosiaalisen median alustoista, jolla on yli 550 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää vuodesta 2021. Sina Weibo on hyvin samankaltainen kuin Twitter.

Sina Weibon seurantamme käsittää kaiken julkisen sisällön. Keräämme tietoja sen API-sovellusliittymän kautta (avainsanapohjainen tiedonkeruu). Seurantasi avainsanat täsmäytetään julkaisun, uudelleenjulkaisun tai kommentin leipätekstin kanssa.

WeChat - Lue lisää

WeChat on kiinalainen monikäyttöinen viestintä-, some- ja mobiilimaksusovellus, jonka on kehittänyt Tencent. Se julkaistiin vuonna 2011, ja siitä tuli yksi maailman suurimmista itsenäisistä mobiilisovelluksista. Vuonna 2021 sovelluksella on yli 1,2 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain. WeChatia on kuvattu Kiinan "sovellukseksi kaikkeen" sen monenlaisten toimintojen vuoksi.

Wechatin seurantamme käsittää yli 800 000 WeChatin virallista tiliä, joista noin 90-95 % on erittäin aktiivisia (julkaisevat vähintään kerran viikossa tai hoitavat asiakaspalvelua). Keräämme WeChat-tietoja sen API-sovellusliittymän kautta (avainsanapohjainen tiedonkeruu). Seurantasi avainsanat täsmäytetään julkaisun leipätekstin kanssa.

Douyin - Lue lisää

Douyin on kiinalainen sosiaalisen median videosovellus lyhyiden huulisynkronointi-, komedia- ja lahjakkuusvideoiden luomiseen ja jakamiseen.

Kiinan nuori teknologiajätti ByteDance lanseerasi sen syyskuussa 2016.

Vuonna 2021 Douyinilla on noin 600 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain.

Keräämme Douyin-tietoja sen API-sovellusliittymän kautta (avainsanapohjainen tiedonkeruu). Douyin-tietoja voidaan kerätä vain tietyillä avainsanoilla.

Little Red Book (Xiaohongshu) - Lisätietoja

Vuonna 2014 perustetusta Xiaohongshusta, joka tunnetaan myös nimellä Little Red Book tai yksinkertaisesti Red, on kasvanut Kiinan johtava muoti- ja luksusostosalusta. Mutta se ei ole oikeastaan ostosalusta ollenkaan. Se on sisällönjakopalvelu, jossa käyttäjät voivat julkaista tuotekuvia arvosteluineen ja vinkkeineen, joita muut käyttäjät voivat lukea, kommentoida ja tallentaa omille tauluilleen – aivan kuten Pinterestissä.

Youku - Lisätietoja

Joulukuussa 2003 lanseerattu Youku on videon isännöintipalvelu, jonka päämaja sijaitsee Pekingissä, Kiinassa. Se toimii Alibaba Group Holding Limitedin tytäryhtiönä. Youku on yksi Kiinan suosituimmista online-video- ja suoratoistopalvelualustoista. Kuukausittain aktiivisia käyttäjiä oli noin 400 miljoonaa vuonna 2020.

Bilibili - Lisätietoja

Vuoden 2010 alussa lanseerattu Bilibili on kiinalainen videonjakosivusto, jonka päämaja sijaitsee Shanghaissa. Se on keskittynyt animaatioihin, sarjakuviin ja peleihin (ACG), joissa käyttäjät voivat lähettää, katsella ja lisätä päällekkäisiä kommentteja videoihin. Vuoden 2021 loppuun mennessä aktiivisia käyttäjiä oli keskimäärin 267 miljoonaa kuukaudessa.

Huomautus: jos yllä olevassa luettelossa on lähde, jota ei tällä hetkellä ole tilauksessasi, ota yhteyttä Meltwaterin asiakasvastaavaasi saadaksesi lisätietoja lähteiden lisäämisestä.