Kriisihälytysten määritys COVID-19-koronavirukselle

Ohjeet COVID-19-viruksen seurantaan omalla toimialallasi

Päivitetty yli viikko sitten

Sen puhkeamisen jälkeen koronavirus on vaikuttanut tavalla tai toisella melkein jokaiseen yritykseen ja organisaatioon. Olitpa ohjaanut työntekijöitä työskentelemään kotoa, pitänyt alan konferenssin peruuntumasta tai olet vain ollut erityisen varovainen käsien pesemisessä - asiakkaamme ovat yhdessä etsineet tapoja pysyä ajan tasalla heidän liiketoimintaansa, teollisuuteensa liittyvistä tiedoista , asiakkaat, yhteistyökumppanit ja toimittajat.

Tämä opas näyttää, kuinka voit mukauttaa hakujasi, ilmoituksiasi ja koontinäyttöjäsi seuraamaan Coronavirus-taudin uutisia ja / tai sosiaalisen median keskusteluja sen kehittyessä.

Hakujen asettaminen

Ilmoitukset

Dashboardit

Uutishakutoiminnon käytön aloittaminen

Kuinka luoda korkean tason ja koronavirustekohtainen online-uutishaku :

• Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Sisältö

• Valitse Haut

• ValitseLähdekanta-pudotusvalikosta väline Uutiset.

• Valitse hakupalkin oikealta puolelta Tarkennettu haku.

• Kopioi ja liitä seuraava Boolen merkkijono suureen hakukenttään:

“COMPANY NAME” NEAR/100 (coronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "corona virus" OR "wuhan virus" OR "coronavirus")

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

NEAR/100 (“tulo* ohjeistus” or “koko vuoden ennuste” or “vuoden ennuste” or “tulo* arvio*“ or irtisanom* or “irtisanom*” or

(työvoima or työntekijä*) NEAR vähenn*)

Location Name Search

title:"CITY/STATE NAME" AND (coronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "corona virus" OR "wuhan virus" OR "coronavirus")

Matkailualan peruutukset

Erityisvinkki: tarkenna tuloksia valitsemalla avattavasta lähdeluettelosta Top lähteet.

“CITY/STATE NAME” AND cancel* AND

(tourism or vacation* or conference*) AND

(title:coronavirus OR title:covid19 OR title:"covid-19" OR title:"covid 19" OR title:"covid_19" OR title:"corona virus" OR title:"wuhan virus" OR title:"coronavirus")

Teleterveys

Käyttötilanne: Sairaaloille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka tarjoavat etäterveyden/lääketieteen toimituspalveluita. Voisi olla hyvä tapa hyödyntää tiedotusvälineiden huomioita ja levittää tietoisuutta vaihtoehtoisista palveluista.

(teleterveys OR "tele terveys" OR "tele-terveys") AND

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

Work From Home

Käyttötapaus: Seuraa, millä keinoin muut alueesi yritykset rajoittavat viruksen ja muiden tautien leviämistä
(“COMPANY NAME” tai “LOCATION”) AND

("work from home" or "work* remote*" or "employee wages") NEAR/15

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

(“COMPETITOR 1” or “COMPETITOR 2” or “COMPETITOR 3”) AND

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

Lisätietoja uutishakujen luomisesta on Hakutoiminnon käytön aloittaminen -artikkelissa.

Toimialakohtaiset haut

Seuraavat Boolen merkkijonot voidaan lisätä seurantaan noudattamalla yllä lueteltuja Aloita uutishaut -vaiheita.

Terveydenhuolto ja sairaalat

(“HOSPITAL 1” or “HOSPITAL 2” or “HOSPITAL 3”) and

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

Yliopistot ja korkeakoulut

“University/College Name” and (coronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "corona virus" OR "wuhan virus" OR "coronavirus")

Yliopistot (suljetut)

“University/College Name” and ((coronavirus* or covid19 or “covid-19” or “corona virus”) near/5 (cancel* or closure or closed or reschedule*))

OR

"STATE" and (("college" or "university") near/5 ("online class*" or "cancel*" or closure or closed or reschedule*))

Universities (General)

Erityisvinkki: tarkenna lähteitä valitsemalla avattavasta lähdeluettelosta Top lähteet.

(title:"korkeakoulu" or title:"yliopisto") AND

("verkkokurssi*" or "perut*" or sulkeminen or suljet* or aikataulun muut*)

Perutut lennot ja kaupungin matkailu

("CITY NAME") near/10

("airline*" or "flight*" or "traveling to" or "travel to" or "visit*" or “AIRPORT NAME” or “AIRLINE NAME”) near/10

("peruut*" or "hyvit*")

Tapahtuman tai konferenssin peruuttaminen

“EVENT/CONFERENCE NAME” near/15

(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

Nähtävyyden sulkeminen

“CITY NAME” and (“ATTRACTION 1” or “ATTRACTION 2” or “ATTRACTION 3”) and
(coronavirus* or covid19 or “covid-19” or “corona virus”) near/5
(cancel* or closure*or close* or reschedule*)

Käyttötapaus - Esiintyminen kaupungissa voi vaikuttaa matkoihin, majoitukseen, paikallisiin yrityksiin ja alueen suosittuihin nähtävyyksiin ja konferensseihin. Pysy ajan tasalla kaikista sulkemiseen, peruutuksiin liittyvistä uutisista sekä vierailijoiden ja asukkaiden reaktioista näihin muutoksiin.

Haun luonti Explorerissa

Luo haku Exploreriin yllä olevien ohjeiden avulla.

Some- ja lähetyshaut

Kuinka luoda Coronavirus-erityinen sosiaalinen haku:

• Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Sisältö

• Valitse Haut

• Valitse somemedia avattavasta Etsin-valikosta

• Valitse hakupalkin oikealta puolelta Tarkennettu haku.

• Kopioi ja liitä seuraava Boolen merkkijono suureen hakukenttään:

(“COMPANY NAME” or CompanySocialMediaHandle) AND
(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "covid_19" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus")

Vinkki: Kun sosiaalisen median käyttäjät puhuvat brändistäsi, he eivät aina käytä yrityksen nimeä. Harkitse minkä tahansa sosiaalisen median kahvojen tai yrityksiin liittyvien lyhenteiden lisäämistä varmistaaksesi, että seuraat sosiaalisessa mediassa käytettävää kieltä.

Ohjelmalähetys -haut

Miten luoda -koronavirus erityinen broadcast haku:

• Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Sisältö

• Valitse Haut

• Valitse Lähetysmedia avattavasta Etsin-valikosta

• Valitse hakupalkin oikealta puolelta Tarkennettu haku.

• Kopioi ja liitä seuraava Boolen merkkijono suureen hakukenttään:

(“COMPANY NAME” or Spokesperson's Name) Near/20
(koronavirus OR covid19 OR covid-19 OR "covid 19" OR "CO VID" OR "korona virus" OR "wuhan virus" OR "koronavirus" or virus)

Hälytykset

Nyt kun olet määrittänyt seurantahaut, uusimpien uutisten ilmoitusten räätälöinti yrityksesi tarpeisiin voi varmistaa, että olet ensimmäinen tietää kaikista kriisikehityksistä.

• Jos haluat ottaa push-ilmoitukset käyttöön matkapuhelimessasi Meltwater-sovelluksen kautta, tutustu tähän ohjeartikkeliimme.

Sähköposti Digest-raportit

Tuoreiden uutisjaksojen aikana suosittelemme, että perustat uutisraportin nimenomaan aiheeseen sen sijaan, että yhdistät tulokset nykyisiin päivittäisiin raportteihisi. Tämä voi auttaa pitämään aiheen mielessä ja antaa sinun helposti jakaa tiivis raportti muiden kanssa tarvittaessa.

Suositeltavia yhteenvetoraporttityyppejä kriisin aikana ovat:

• Välittömät ilmoitukset uusi sähköposti jokaiselle artikkelille, viestille tai lähetysleikkeelle.

• Päivittäiset uutistiivistelmät voidaan mukauttaa lähettämään sähköpostin enintään kahdesti päivässä.

Seuraa tätä opasta luodaksesi uutistiivistelmäraportin. Valitse syötettäsi valitessasi aiemmin tekemäsi koronavirushaut.

Dashboardit

Oman Coronavirus-hallintapaneelin määrittäminen antaa sinun analysoida ja tulkita helposti hauilla kerätyt tiedot.

Uuden hallintapaneelin luominen:

Tutustu tähän tuoteoppaaseen, jossa opastetaan, miten nämä vaiheet näkyvät näytölläsi.

• Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Dashboardit

• Valitse violetti +-kuvake (jos et näe tätä, tarkista käyttäjäasetuksesi varmistaaksesi, että sinut on määritetty hallinnoijaksi).

• Valitse Analysoi dashboard -vaihtoehdon vierestä Rakenna dashboard.

• Valitse ensisijaisen haun avattavasta luettelosta Coronavirus-haut, jotka haluat analysoida .

• Anna kojelaudalle nimi, jolla on merkitystä koronavirukselle

Tutustumalla tähän artikkeliin saat lisätietoja analyysien mukauttamisesta dashboardien avulla.